Mijn werk

Mijn mogelijkheden? Een aantal voorbeelden.

Waarvoor kunt u bij mij aankloppen? Die vraag beantwoord ik natuurlijk graag in een persoonlijk gesprek. Want uiteindelijk is iedere klus maatwerk. Toch wil ik u graag een idee geven van mijn werk en mogelijkheden. Voor welke sectoren en klanten schrijf ik? Met wat voor soort opdrachten heb ik ervaring? Maar vooral ook: wat is mijn stijl en waar ligt mijn kracht? Hieronder een impressie van mijn activiteiten in de afgelopen jaren:

 • Interviews en artikelen voor zorgmagazines, onderwijsinformatiekranten, personeels- en bedrijfsbladen.
 • Voorlichtingsbrochures en folders voor consumenten en cliĆ«nten in de zorg.
 • Webteksten voor zorginstellingen en zakelijke dienstverleners.
 • Optimalisatie website voor zoekmachines (SEO).
 • (E-mail)nieuwsbrieven.
 • Toeristische wervingsbrochures en folders (voor VVV’s, hotels, campings, recreatieparken, B&B’s etc.).
 • Opleidingsgidsen.
 • Sfeerteksten voor productbrochures, brochures vakantieparken en (woon)magazines.
 • Artikelen Chapeau! en TEFAF-gidsje.
 • Persberichten (inclusief samenstelling persmappen).
 • Cultuurboekje Limburg & Limburg.
 • Culinaire kranten Limburg.
 • Algemene wervingsbrochures.
 • Sociaal jaarmagazine zorginstelling.
 • Columns.
 • Weetjes-, tips- en trendpagina’s.
 • Blogteksten.
 • Verhalen voor kinderen.
 • Uitleg aan laaggeletterden.
 • Posts op sociale media met traceerbare links (Google Analytics) naar websites.
 • Communicatie- en mediaplannen.

Specialiteit en stijl

Geen opdracht is hetzelfde, dat blijkt wel uit bovengenoemde projectenlijst. In de praktijk heb ik laten zien met uiteenlopende onderwerpen uit de voeten te kunnen. Er zijn teksten van mijn hand over medische hulpmiddelen, over beroepsopleidingen, over bouwkundige projecten, over recreatie in Limburg en over kunst en cultuur. Maar ik schrijf ook veel, en met veel plezier, over mensen. Wat motiveert ze? Hoe ervaren ze een bepaalde dienst, product of project? Persoonlijke verhalen en quotes op basis van interviews, dat zou je mijn specialiteit kunnen noemen. Ik heb veel ervaring op dit gebied, vooral in de zorg en het onderwijs. Mijn belangrijkste handelsmerk is heldere, toegankelijke taal. Ik schrijf graag voor een brede doelgroep en vind het belangrijk dat mijn teksten prettig leesbaar en begrijpelijk zijn. Als ik mensen daadwerkelijk een beetje wijzer kan maken en vooruit kan helpen, is dat een (extra) kroon op mijn werk!